Škola v přírodě – Čenkovice 2023

        V pondělí 5. června naše škola vyrazila směr Orlické hory. Naším cílem byla malebná vesnička Čenkovice. Ubytováni jsme byli hned vedle kostela a obecního úřadu. 

        Po příjezdu jsme si pochutnali na kuřecích paličkách s rýží. Nabrali jsme sil po dlouhé cestě a vydali se na průzkum okolí. Tradičně došlo na rozdělování dětí do skupin, ve kterých plnily různé disciplíny. Po dobré večeři nás čekali kvízové otázky. 

        V úterý pro nás byla připravena olympiáda v podobě skákání přes švihadlo, shazování plechovek, střelba na cíl, do branky, hod obručí do dálky. 

        Po poledním klidu nás pan správce, který je zároveň instruktorem lezení, seznámil s pravidly při lezení na stěnu. Odvážlivci se pokusili vylézt až k samému vrcholu, některým se to dokonce podařilo. Ne všichni si troufli zahrát na horolezce. 

        Večer proběhl ve znamení discohrátek. Děti předvedly své originální taneční kreace a o zábavu bylo postaráno. 

        Středeční dopoledne nás čekal výstup na Bukovou horu. Kochali jsme se nádhernými výhledy po okolí. Znaveni jsme se vrátili na meruňkové knedlíky a nabrali sil na odpolední sportovní aktivity. Večer došlo na vyhodnocení a udílení cen. 

        Další den jsme se věnovali turnajům ve stolním tenise a fotbálku. Každý měl možnost vyplnit volný čas podle svého. Někteří dali přednost badmintonu, skákání na trampolíně, lezení po stěně a jiní hráli fotbal, či jen tak odpočívali. 

        Pan ředitel nám odpoledne připravil orientační běh v nedalekém lese. Všem se i přes počáteční nezdary podařilo úspěšně dorazit do cíle. Nikdo naštěstí v lese nezůstal. 

        Taneční parket jsme zaplnili i ve čtvrtek po vyhlášení výsledků sportovního klání. 

        V pátek proběhl úklid na pokojích a závěrečné zhodnocení posledních aktivit a školy v přírodě. Úspěšné skupiny měly z diplomů a obdržených cen velkou radost. Zbyla nám i chvilka na docvičení vystoupení, které proběhne v neděli. 

       Po vynikajícím kuřecím řízku s bramborovou kaší jsme se vydali na zpáteční cestu domů. 

       Týden v Orlických horách utekl jako voda. Počasí nám přálo a pobyt jsme si všichni náležitě užili. 

I. Cinková a L. Hemerková

beDesign.cz

Přihlášení